Please reload

"יענקל'ה" בית קפה, מסעדה | סיפור השיפוץ

September 11, 2017

מאחורי כל שיפוץ או הקמה של עסק חדש יש סיפור שונה וייחודי עם אלמנטים ושאלות שחוזרות על עצמן בכל פרויקט של עיצוב פנים מסחרי:

  1. קונספט עיצובי-מה האווירה שרוצים לייצר? מה האופי של המקום? כיצד המיתוג והעיצוב מתכתבים זה עם זה?

  2. יצירת חוויה ייחודית ללקוח- מיהו קהל היעד? מה חווית המשתמש שרוצים לייצר?

  3. תפעול - זרימת העסק ותפעולו, חלוקת החלל לפונקציות, תנועה נכונה וכמובן תיאום בין כלל התשתיות.

זהו סיפורו של "יענקל'ה" מסעדה/בית קפה, הממוקם בהרצליה פיתוח, באחת מפינות כיכר דה שליט הצמודה לחוף הקשתות.

הבעלים פנה אלינו לאחר שהחליט להרחיב את העסק בצורה משמעותית לאחר שהשכיר את המקום הפינתי בצמוד לעסק הקיים ומשם התחיל התהליך.

 

מבחינת הקונספט של המקום, הבקשה היחידה של הבעלים הייתה שהמקום יהיה נקי מבחינה עיצובית ובגוונים בהירים. כאן החלה העבודה של הסטודיו בגיבוש קונספט עיצובי, בחירת החומרים, בחירת סקלת הצבעים, וניסיון לייצר את השפה העיצובית שתתכתב עם המיתוג ותייצר את האווירה הרצויה בבית הקפה.

כמו כן, המקום ממוקם קרוב לחוף אך לא בקו המים ומאחר והבעלים גולש ואהבתו לים גדולה, רצינו להכניס את הים למקום, משמע הגוונים הכחולים והגוון הצהבהב החולי בנגיעות שיכניסו את האווירה הרצויה. הקונספט העיצובי בא לידי ביטוי בבחירות החומרים, החיפויים, הריצופים, הגוונים, התאורה וכמובן הסטיילינג הסופי של המקום.

מדובר בעיצוב פנים מסחרי ומעבר לנראות יש לזכור שמבחינה תפעולית חשוב שהמקום יהיה ניתן לתחזוקה וניקיון שוטף. לכן, חשוב לטפל בקירות מבחינת החומריות והגמרים.

בגלל שמדובר על עסק שכבר עובד היה חשוב שהשיפוץ יתקיים במהלך חג הפסח בתקופה שהמקום גם ככה סגור ולא יימשך יותר מחודש ימים. מה שהשאיר לצוות הסטודיו תקופה מצומצמת ביותר לתכנון וכמובן תקופה מצומצמת לשיפוץ עצמו, כאשר מדובר בשיתוף פעולה יוצא דופן בין הצוות המתכנן והצוות המבצע בשטח.

מבחינת התכנון עצמו וחלוקת החלל, מדובר בחלל יחסית צר וארוך כך שתכנית העמדה וחלוקות האזור לפונקציות קריטית לתפעול נכון, נגישות ותנועה נוחה. כך שתכנית הקומה הראשונה חולקה לאזורים הבאים לפי הפונקציות השונות:

  1. אזור תפעולי נפרד- הוצאת מנות והכנסת כלים, לאזור זה יש קשר ישיר למטבח הממוקם בקומה מעל באמצעות מעליות נפרדות לטובת כל פונקציה.

  2. אזור תצוגה- תצוגת מאפים ומוצרים המוצאים למכירה.

  3. אזור בר- המשלב אזור תפעולי לעבודה והוצאת שתיה (הכולל גישה נוחה לאזור האחסנה). וישיבה מסביב לבר

  4. אזור ישיבה פנימי (הכולל גישה נוחה לשירותים).

  5. אזור ישיבה חיצוני- הכולל כ-100-120 מקומות ישיבה ברחבה החיצוני.

מבחינת התכנון וחזית המקום ישנה חלוקה נוחה ומספר כניסות למקום כך שמתאפשרת כניסת ספקים צדית שלא מפריעה למהלך העבודה וישיבת הלקוחות וכניסה ראשית המיועד לקהל הרחב.

ולסיכום כמו כל פרויקט עיצוב פנים מסחרי מדובר בפרויקט מרתק ומאתגר הן מבחינת הלו"ז הצפוף והן מבחינת תהליך העבודה כולו.

 

SAY Design Studio

 

 

 

Share on Facebook
Please reload

פוסטים אחרונים
Please reload

פירסום
תגיות
Please reload